წიწაკის შენახვის პირობები
15 / 11 / 2018

შენახვის ოპტიმალური პირობები: ნედლი წიწაკა ინახება 2-3 კვირა 7 °C ტემპერატურაზე და 90-95% ტენიანობის პირობებში.

ბაზარზე  შენახვის კიდევ ერთი კვირით გახანგრძლივება შეიძლება თუ წიწაკა შეფუთულია ნესტგამძლე პარკებში და ამ სახით ინახება 7 – 10°C ტემპერატურაზე.  წიწაკა სიცივისგან ზიანდება თუ ინახება 7 °C-ზე დაბალ ტემპერატურაზე. იმ შემთხვევაში თუ წიწაკის შენახვის ადგილზე ტემპერატურა გადააჭარბებს 13 °C -ს, ამ დროს წიწაკა სწრაფად მწიფდება და ბაქტერიული ინფექცია ეწყება.

გუსტავო ადოლფო გონზალეს აგულარი

კვების მრეწველობის განვითარებისა და კვლევის  ცენტრი

ჰერმოსილო, სონორა, მექსიკა

მსგავსი სიახლეები